397 poze   35312 vizite

SPANZ

HELLEBORUS PURPURASCENS
"In Romania creste o singura specie de spanz, Helleborus Purpurascens, raspandit in mai toate zonele tarii: este o planta de padure, de tufisuri, si poate fi intalnita pe la altitudinea de 500-600 m, in tot lantul carpatic si pe dealurile pericarpatice. Datorita unor substante din grupa saponozidelor, spanzul este iritant, este un purgativ drastic si stimuleaza concentratiile musculaturii uterine, pana la avort. In medicina populara veterinara, radacina uscata de spanz se utilizeaza in pesta porcinelor si ovinelor. In dilutii foarte mari, spanzul este folosit la om in medicina homeopatica din diferite tari. La noi, extract total de spanz se regaseste in Boicil Forte, recomandat in afectiunile reumatice si in migrene esentiale. Principalul merit al metodei era ca dr. Boici aplica injectiile cu Boicil in punctele de pe meridianele de acupunctura din medicina traditionala chineza. In dilutii extrem de mari, spanzul nu prezinta nici un pericol. Si numai administrat de oameni foarte competenti. Daca doza este depasita cu numai o zecime de miligram, devine mortala. Celor interesati in urmarea unui tratament pe baza de spanz, le recomand sa se adreseze specialistilor fitoterapeuti din tara, profesorilor de farmacologie, cercetatorilor - adica in institutele de medicina si farmacie din tara."
Dr. farmacist Ovidiu Bojor
"Spanzul este o planta veninoasa, atat proaspata, cat si uscata. Administrata controlat, anesteziaza sistemul nervos datorita continutului sau in heleborina (un saponozid). Daca doza terapeutica este depasita, nu te mai trezesti. In doze homeopatice (de la dilutia centizimalei a cincea la a noua) are efect cardiotonic. La tara, cu spanz se vindecau animalele.
O singura data, am recomandat spanzul unui bolnav caruia nu i-a ajutat nici un tratament, din cauza ca era plin de viermi intestinali. Cata medicatie i s-a administrat si tot nu a scapat de ei! Atunci, i-am preparat o singura caseta, continand 0,5 g radacina pisata de spanz si 0,5 g argila. A luat, inainte, o bucatica de zahar si, dupa aceea, caseta cu pricina. Dupa cateva zile, mi-a comunicat ca a eliminat un ghemotoc de viermi si mi-a multumit. Zaharul a anulat efectul otravii. Glicozizii actioneaza mai lent, iar otrava nu-si face efectul. Este suficient sa va spun ca Rasputin nu a murit tocmai datorita acestui fapt, cianura de potasiu fiind inglobata in prajitura. Pornind de la retete populare, cu alta ocazie, am ajutat o prietena care isi provocase avort. I-am pregatit un amestec din spanz pisat, sare si tarate, in parti egale. O singura caseta de 1 g a fost suficienta pentru ca prietena mea sa-si revina si sa se intremeze."
Dr. Ing. Virginia Faur
"Nu incepeti tratamentul cu spanz, decat sub atenta supraveghere a unui terapeut"
Daca nu este folosit intr-o doza corespunzatoare, datorita toxicitatii sale mari, spanzul poate provoca moartea. In ordine crescatoare, efectele sunt urmatoarele: greata, voma, diaree (se pot combate cu purgative, vomitive, carbune activ) pana la stop cardiac. Cu toate acestea, daca este bine condus de catre specialisti, tratamentul cu spanz da rezultate notabile. Doza recomandata de terapeuti porneste progresiv de la 0,25 g, pentru a ajunge, dupa 20 de zile, la 1 g. In timpul curei cu spanz se interzic categoric carnea, alcoolul, cafeaua, fumatul si alimentele conservate. Daca bolnavului i se administreaza si medicamente alopate, acesta nu poate urma cura cu spanz, decat dupa ce medicul a oprit medicatia. Recomand ca terapia cu spanz sa fie facuta numai sub supravegherea unui terapeut.
Cunosc o persoana, medic de profesie, care dupa aparitia articolului despre spanz din "Formula As", s-a hotarat sa urmeze o cura. Este femeie si avea diagnosticul: neoplasm al colului uterin, stadiul Ii. In urma tratamentului cu spanz, testele au evidentiat o normalizare a starii de sanatate, semn ca merge spre vindecare. Oricum, manifestarile tratamentului, la care am asistat, au produs efecte foarte puternice, chiar si numai dupa cateva lingurite de infuzie: greata, irascibilitate, tulburari de echilibru si concentrare, efect puternic narcotic. De aceea, repet: nu incepeti o cura cu spanz, decat sub atenta indrumare a unui terapeut sau medic."
Dr. Cristian Boerescu
"O speranta pentru oamenii aflati in situatii-limita"
Acest remediu a aparut si a fost aplicat in conditiile in care medicina alopata nu le mai oferea aproape nici o sansa bolnavilor de cancer. Pe de alta parte, dozele care sunt cunoscute (0,25-1 g/zi) trebuie respectate, deoarece se cunoaste ca in cazul oricarui remediu "doza face otrava".
Atrag atentia asupra pericolului pe care il prezinta spanzul in cazul persoanelor cu boli hepatice. In cazul acestora, se impune o supraveghere medicala stricta si chiar renuntarea la tratamentul cu spanz, daca nu poate fi suportat.
Pana in prezent, informatiile pe care le avem il indica drept tratament de electie in tumorile cerebrale, fara a putea preciza alte forme de cancer cu raspuns favorabil la acest tratament. Proba timpului va fi aceea care va arata in ce forme de cancer este spanzul folositor, deoarece este clar ca nu exista nici un panaceu universal. Este necesar ca medicii specialisti sa fie deschisi la aceasta noua terapie, sa sistematizeze si sa prelucreze datele despre ea, pentru a putea afirma cu certitudine ce cazuri se preteaza la aceasta forma de tratament.
Sper ca acest mic miracol care este spanzul sa nu fie nici supraevaluat, dar nici ignorat de catre medicii si farmacistii nostri. Nu trebuie sa ne temem de spanz, deoarece pana la a fi utilizat contra cancerului, a fost utilizat in mod curent (mai ales acum cateva decenii) in tratamentul bolilor de inima, al isteriei si in anumite afectiuni ale sistemului nervos."
Dr. Petrea Alexandrina - Iasi
"Eu fac tinctura din spanz si adaug doua-trei picaturi la un litru de sirop"
Cand eram mic, tata ma lua cu el la treaba, la animale. Uneori, vitele se mai imbolnaveau si atunci le "lasam sange" - cum se zice - adica le crestam cu briceagul o ureche si le intepam la o vena de la piept, iar acolo bagam sub piele spanz tanar (tulpina frageda si frunze) zdrobit intre degete, cat un bat de chibrit. Daca animalul avea infectie in corp, se strangea acolo tot puroiul si se facea o galma mare, cat un cap de copil. Cand se intarea, crestam pielea si curatam rana de puroi. Ce, inainte erau medicamente pentru animale? Toti taranii numai spanz foloseau; multi il mai folosesc si azi.
- Dar in tratamentele pe care le prescrieti, utilizati si spanz?
- Da, l-am utilizat mereu, dar nu pentru o afectiune anume, ci numai inclus in compozitia siropului pe care il prepar. Eu fac tinctura din spanz si adaug doua-trei picaturi la un litru de sirop. Face tare bine la inima, la reumatism si in constipatie. In cazul bolilor infectioase, acolo unde este cazul, maresc doza de tinctura de spanz. Altfel, este periculos. Pentru reumatism, am preparat o alifie cu spanz, iar pacientii care au folosit-o se simt foarte bine."
Nica Micu, vindecator popular, com. Ivesti, jud. Galati
"- D-le Calina, in ce cazuri de cancer ati intalnit cele mai bune rezultate ale tratamentului cu spanz?
- In general, in cazurile depistate din timp, gradul I sau Ii. Dar, vedeti dumneavoastra, lumea recurge la un tratament radical doar atunci cand nu mai are nici o sansa.
O alta observatie ar fi aceea ca unele efecte normale ale tratamentului s-au prezentat eronat in revista ca fiind semne ale intoxicatiei cu spanz. Este vorba de transpiratia abundenta, de diaree si de starile de voma, prin care se elimina de fapt infectia din organism, toxinele si resturile de tumora.
Dar cea mai importanta eroare este in modul de administrare. Nu se poate administra spanz inainte de masa, tinand cont de toxicitatea plantei si de faptul ca principiile active ajung imediat in sange. Trebuie ca bolnavii sa manance bine, cat mai multe vegetale, astfel incat procesul de absorbtie a substantelor active din spanz sa se faca lent.
Important este, de asemenea, ca in cursul curei cu spanz sa nu se mai faca citostatice sau sa se mai ia alte medicamente recomandate in bolile tumorale, deoarece nu se mai poate urmari efectul spanzului in tratament, putand avea loc si interactiuni intre principiile active ale plantei si cele ale medicamentelor.
Trebuie sa se tina seama de faptul ca spanzul actioneaza asupra cauzei cancerului. Alcaloizii, pe care spanzul ii contine, intra in sange si elimina celulele bolnave de acolo de unde le intalneste, topeste chisturile, reusind sa disloce pana si tumora.
Revenirea este lenta, dar sigura. Iar singurele semne de care trebuie sa se tina cont in tratamentul cu spanz, ca fiind reactii de respingere ale organismului, sunt durerile puternice in ceafa, concomitent cu inrosirea globilor oculari. Atunci, organismul nu mai poate prelucra substantele active ale spanzului, iar tratamentul trebuie intrerupt."
d-l Calina Dumitru
Picture 040
Picture 040
Picture 041
Picture 041
Picture 042
Picture 042
Picture 043
Picture 043
Picture 044
Picture 044
Picture 045
Picture 045
Picture 046
Picture 046
spinzul cu 77 de flori
spinzul cu 77 de flori
Picture 070
Picture 070
Picture 071
Picture 071
Picture 072
Picture 072
Picture 073
Picture 073

Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.