397 poze   35393 vizite

CIUBOTICA CUCULUI SI PRIMULE

PRIMULA OFFICINALIS
-Pentru terapii se recolteaza florile si rizomii, cu tot cu radacini. Au valoare medicinala si frunzele, care sunt moi, îngrosate si bogate în vitamina C. Din partile medicinale ale acestei plante se prepara decoct, infuzie, se fac comprese si potiuni expectorante. Cele mai cunoscute si mai utilizate preparate din ciubotica cucului sunt infuzia si decoctul.
-Substante Active: saponozidele, potasiu, calciu, vitamina C, enzime.
-Utilizare: Sub forma de decoct, preparatul din ciubotica cucului este eficient în tratarea afectiunilor pulmonare. Totodata, este un bun expectorant, fluidizând mucoasele de pe caile respiratorii. Ciubotica cucului are, de asemenea, efecte asupra nervilor, reduce febra si ajuta la eliminarea toxinelor, inclusiv prin relaxarea si fluidizarea compusilor din aparatul respirator. Cu ciubotica cucului se combate si tusea uscata. Preparatele din ciubotica cucului sunt utilizate si în afectiuni ale rinichiului si ale stomacului (mai ales în cazul contractiilor acestuia pe fond nervos).
-Ceaiul din rădăcini de ciuboțica-cucului este recomandat pentru tratarea pneumoniei, a bronșitelor și laringitelor. Ceaiul de flori combate tusea. Ciuboțica-cucului este o plantă ce poate fi folosită pentru curățarea organismului de toxine. Este și o manieră de întărire a nervilor (o cană de ceai pe zi), calmează artrita și reumatismul (două căni de ceai pe zi, dimineața și seara), ajută la tonifierea inimii, fiind un puternic calmant în cazul durerilor de cap apărute din pricini nervoase. Are efect benefic asupra inflamației miocardului, ajută la eliminarea calcului vezical (consumarea unui litru de ceai de rădăcină de ciuboțica-cucului pe zi), tuse (infuzie de floare de ciuboțica-cucului), atacuri de panică. Ciuboțica-cucului are efect depurativ, de curățare a sângelui de toxinele care se acumulează. Infuzia de ciuboțica-cucului are capacitatea de a atenua durerile puternice asociate cu artritele, acestea ajungând să dispară odată cu trecerea timpului.
Ciubotica cucului este întrebuintata si în alimentatia naturista, cel mai cunoscut si tentant produs fiind salata de flori de ciubotica cucului, peste care se toarna miere sau un sirop.
Primavara, florile de ciubotica cucului se pun in camera de dormit, pentru a favoriza un somn profund si odihnitor.
-Atentie! Folosit în cantitati mari, ceaiul de ciubotica cucului poate produce iritatii ale tubului digestiv si chiar voma.
-Ciuboțica-cucului nu este recomandată celor care sunt alergici la aspirină, din cauza cantității sale ridicate de salicylants, care este principala bază pentru aspirină. Nu este recomandată persoanelor care urmează tratamente anticoagulante sau femeilor gravide.
IMG_20150412_113944
IMG_20150412_113944
IMG_20150412_113840
IMG_20150412_113840
IMG_20150412_113903
IMG_20150412_113903

Comentarii album • 1
Nume:



felycia 24 March 2017  
aveti de vanzare?
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.